Preskoči dostupni kursevi

Dostupni kursevi

Kurs iz osnova kinologije Vam pruža mogućnost da steknete teoretska i praktična znanja iz kinologije kroz sledeće tematske jedinice: domestikacija pasa, kinološkim organizacijama, sistematizacijom rasa, autohtonim rasama, osnovnim anatomskim i fiziološkim karakteristikama pasa, načinima i metodama procene eksterijera pasa na izložbama, metodama uzgoja, selekcije i reprodukcije, ishranom pasa, prepoznavanjem bolesti i preventivnom zdravstvanom zaštitom, poznavanje ponašanja i socijalizacije pasa, osnovama obuke i rada pasa, zakonskim propisima i regilativama u kinologiji, metodikom i načinom ocenjivanja pasa, osnovama agilitija, upotrebe i rada službenih i lovačkih pasa.

Kurs Vam pruža mogućnost da se upoznate sa osnovnim pravilima čuvanja i šetanja pasa - procesom domestikacija psa, sistematizacijom rasa,  zdravstvenoj zaštiti, pružanjem prve pomoći, ishranom i negom psa. Prepoznavanje načina na koji psi komuniciraju sa nama, prepoznavanje straha, stresa, anksioznosti i agresije, osnovama na koji način psi uče, načinima šetanja psa u skladu sa metodama pozitivne motivacije i dobrobiti životinja (bez stresa), zakonskim propisima i regulativama u vezi izvođenja pasa na javne površine.

Kurs za profesionalne izlagače je koncipiran da steknete osnovna znanja o izlaganju pasa na izložbama - istorijom kinologije, procesom domestikacija psa, sistematizacijom rasa osnovnim anatomskim karakteristikama psa i zdravstvenoj zaštiti, prepoznavanje načina na koji psi komuniciraju sa nama, prepoznavanje straha, stresa, anksioznosti i agresije, osnovama na koji način psi uče, načinima izlaganja psa u skladu sa metodama pozitivne motivacije i dobrobiti životinja (bez stresa), zakonskim propisima i regulativama u izlagačkoj kinologiji.

Upoznavanje sa osnovnim anatomskim, morfološkim i fiziološkim karakteristikama  psa. Načini procene eksterijera, konstitucija i kondicija, temperament, ćud. Kinološka anatomija i procena eksterijera glave. Kinološka anatomija i procena eksterijera vrata i trupa. Kinološka anatomija i procena eksterijera nogu i hodova. Procena dlake i odlakanosti. Metodika ocenjivanja pasa.


Preskoči novosti

Novosti

Slika Adminirstrator KA
Predavanje 10
napisao/la Adminirstrator KA - Srijeda, 24. Decembar 2014., 14:36
 

Prezentacija i video zapis desetog predavanja dostupni su za pregled.

Sa ovim predavanjem je zavrsen prvi semestar. Drugi semestar počinje 17. februara, prema rasporedu koji će biti istaknut najkasnije do 20. januara 2015.

 
Slika Adminirstrator KA
Predavanje 8
napisao/la Adminirstrator KA - Srijeda, 10. Decembar 2014., 10:11
 

Prezentacija i video zapisi sa osmog predavanja dostupni su za pregled